Buso.pl – znajdź najtańszy transport

Marcin Małecki, MamStartup Marcin Małecki

Buso.pl to internetowa platforma łącząca osoby podróżujące z firmami zajmującymi się transportem osobowym.

Buso.pl jest serwisem ,który ma ułatwić znalezienie transportu w najtańszej cenie. Model działania platformy jest bardzo prosty. Za pomocą formularza użytkownik,który chce wynająć busa lub autokar z kierowcą na wycieczkę krajową, wycieczkę szkolą,pielgrzymkę,odbiór z lotniska,lub transport na lotnisko, a także na różne imprezy okolicznościowe  składa zapytanie. Zapytanie jest weryfikowane w przypadku zatwierdzenie jest wysyłane do wszystkich zarejestrowanych przewoźników. Zapytanie dotyczące wynajmu busa lub wynajmu autokaru wysyłane zostaje do danych firm przewozowych na podstawie danych z formularza. Użytkownik ma możliwości wyboru jaki typ pojazdy chce wynająć oraz do firmy, z którego województwa ma być kierowane zapytanie. Opcja wyboru firmy z danego województwa ma na celu zmniejszenia kosztów transportu. Użytkownik dzięki takiemu systemowi działania serwisu dostaje dużą ilość ofert przewozowych spośród, których może wybrać najlepszą.

Dzięki buso.pl użytkownik nie musi na własną rękę wysyłać indywidualnych zapytań do firm przewozowych. Korzystanie z buso.pl zapewnia użytkownikowi zapoznanie się z ofertami różnych firm przewozowych w jednym miejscu.Wysłane zapytanie nie zobowiązuje użytkownika do skorzystania z żadnej wysłanej oferty przewozowej.

Korzystanie z buso.pl to nie tylko korzyść dla użytkowników poszukujących transportu. Firmom przewozowym buso.pl zapewnia nowy kanał wymiany informacji z potencjalnymi klientami. Serwis pomaga, także zaistnieć w Internecie przewoźnikom, pozyskać nowe oferty przewozowe.

To dopiero początek

Buso.pl cały czas się rozwija w przyszłości na stronie pojawi się rozkład jazdy bus,katalog zarejestrowanych na stronie firm przewozowych,możliwość pozyskania informacji na temat transportu międzynarodowego. Katalog firm umożliwi lepszą promocję firm przewozowych w Internecie. Dla użytkownika katalog będzie miejscem, gdzie będzie mógł uzyskać dodatkowe informację dotyczące danego przewoźnika.

Podsumowując buso.pl jest serwisem, platformą internetową związaną z transportem osobowym. Buso.pl jest pośrednikiem między firmami zajmującymi się przewozem osób, a osobami zainteresowanymi wynajmem busa, autokaru z kierowcą.

źródło: informacja prasowa