Alkohol z chleba i roślinne mielone już 23 czerwca na Demo Day akceleratora Foodtech.ac

Dodane:

Informacja prasowa Informacja prasowa

Alkohol z chleba i roślinne mielone już 23 czerwca na Demo Day akceleratora Foodtech.ac

Udostępnij:

Już 23. czerwca finał 4 edycji największego akceleratora startupów spożywczych w Europie środkowo-wschodniej – foodtech.ac. Zapraszamy do udziału w Demo Day!

Czy nowe technologie spożywcze mogą uratować świat przed katastrofą klimatyczną lub kolejną pandemią? W branży foodtech działają firmy, których celem, oprócz zarabiania pieniędzy jest pomaganie światu.

Mięso roślinne i alkohol z czerstwego chleba

Problemy dzisiejszego świata w poprzednich edycjach foodtech.ac rozwiązywały takie firmy jak Roślinny Qurczak (polski zamiennik drobiu) czy It’sBean (pierwszy na świecie jogurt z białej fasoli). Tym razem w szranki stanęły:

  • Legumi – aplikacja, w której znajdziesz najniższe ceny oraz najszybszą dostawę w e-sklepach spożywczych dla swoich inteligentnych koszyków zakupowych
  • Nielone – Najbardziej mięsne roślinne mielone z Polski
  • Rebread – nie tylko odzyskuje niesprzedane, czerstwe pieczywo, ale tworzy z niego najwyższej jakości alkohol jutra: Okowitę z Chleba.
  • poley.me – Autonomiczny robot barmański, który eliminuje kolejki, oszczędza wodę i zwiększa przychody

Zapraszamy na Demo Day

Demo Day to startupowe święto, podczas którego przedsiębiorcy pokażą jak mocno urosły ich biznesy w trakcie programy akceleracyjnego. Ciężko wyobrazić sobie poznawanie produktów spożywczych bez spróbowania ich. Dlatego też częścią wydarzeniu jest strefa, w której można poznać założycieli najciekawszych polskich firm w obszarze i spróbować ich produktów.

Na wydarzeniu dowiemy się nie tylko tego, jak branża spożywcza radzi sobie w Polsce, ale także jak będzie ona wyglądać za kilka, kilkanaście lat.

Zachęcamy do udziału w Demo Day, można to zrobić pod tym linkiem.