Roślinne burgery startupu Beyond Meat wkraczają do Polski

Dodane:

Julia Gugniewicz Julia Gugniewicz

Roślinne burgery startupu Beyond Meat wkraczają do Polski

Udostępnij:

Kojarzycie krwiste burgery marki Beyond Meat, w którą zainwestowali m.in. Bill Gates oraz Leonardo DiCaprio? Po tym jak zrobiły furorę w Stanach Zjednoczonych, czas na Polskę – już od 23 marca te słynne burgery będą dostępne w gdańskiej restauracji House of Seitan.

Beyond Meat to amerykański startup, który przekonał miliony mieszkańców Stanów Zjednoczonych zmiany swoich nawyków żywieniowych i zachęcił ich do wybierania tych roślinnych alternatyw dla mięsa.   

Twórcy firmy w 2016 roku zaprezentowali tzw. Beyond Burger, który stworzony został z roślinnego pasztetu, którego bazą jest białko z grochu. Co istotne, burger rzekomo swoim smakiem, teksturą i konsystencją przypomina ten przygotowany z wołowiny. Osoby, które próbowały wege-burgera mówią, że kotlet wręcz krwawi.

Startup Beyond Meat początkowo lokował swoje produkty w sieci supermarketów Whole Foods, lecz tuż po tym, jak w markę zainwestowali m.in. Bill Gates, Leonardo DiCaprio czy nawet były szef sieci McDonalds Don Thompson, firma rozpoczęła swoją ekspansję. Teraz krwiste burgery dostępne są już w ponad 50 krajach.

Po ogromnym sukcesie, przyszedł czas na Polskę! Burgery marki Beyond Meat będą już od 23 marca dostępne w gdańskiej restauracji House of Seitan.

Przeczytaj także o wegańskim jogurcie i oraz steku bez uboju.

zdjęcie główne: facebook.com/beyondmeat