Czy nowe technologie spożywcze mogą uratować świat przed katastrofą klimatyczną lub kolejną pandemią? W branży foodtech działają firmy, których celem, oprócz zarabiania pieniędzy jest pomaganie światu.
Mięso roślinne i alkohol z czerstwego chleba
Problemy dzisiejszego świata w poprzednich edycjach foodtech.ac rozwiązywały takie firmy jak Roślinny Qurczak (polski zamiennik drobiu) czy It’sBean (pierwszy na świecie jogurt z białej fasoli). Tym razem w szranki stanęły:
- Legumi – aplikacja, w której znajdziesz najniższe ceny oraz najszybszą dostawę w e-sklepach spożywczych dla swoich inteligentnych koszyków zakupowych
- Nielone – Najbardziej mięsne roślinne mielone z Polski
- Rebread – nie tylko odzyskuje niesprzedane, czerstwe pieczywo, ale tworzy z niego najwyższej jakości alkohol jutra: Okowitę z Chleba.
- poley.me – Autonomiczny robot barmański, który eliminuje kolejki, oszczędza wodę i zwiększa przychody
Zapraszamy na Demo Day
Demo Day to startupowe święto, podczas którego przedsiębiorcy pokażą jak mocno urosły ich biznesy w trakcie programy akceleracyjnego. Ciężko wyobrazić sobie poznawanie produktów spożywczych bez spróbowania ich. Dlatego też częścią wydarzeniu jest strefa, w której można poznać założycieli najciekawszych polskich firm w obszarze i spróbować ich produktów.
Na wydarzeniu dowiemy się nie tylko tego, jak branża spożywcza radzi sobie w Polsce, ale także jak będzie ona wyglądać za kilka, kilkanaście lat.
Zachęcamy do udziału w Demo Day, można to zrobić pod tym linkiem.