EIT Food Innovation Prizes jest jednym z największych konkursów dla startupów rolno-spożywczych w Europie Centralnej i Wschodniej. Program skierowany jest do startupów we wczesnym stadium rozwoju, które proponują innowacyjne rozwiązania lub produkty mające potencjał przeksztacenia sektora spożywczego na bardziej zrównoważony
W tym roku regionalne finały konkursu odbędą się aż w 17 europejskich państwach. Zwycięzcy pierwszych miejsc z każdego regionu spotkają się w październiku aby powalczyć w Wielkim Finale o główną nagrodę.
Podczas polskiego finału 7 lipca 8 startupów zaprezentuje na żywo swoje rozwiązania przed jury i publicznością. Jury wybierze wśród nich trzech zwycięzców i nagrodzi kolejno 1000, 3000 i 5000 euro. Widzowie będą mogli wziąć udział w głosowaniu i przyznać nagrodę publiczności!
Więcej informacji i rejestracja na wydarzenie na stronie.
Daty pozostałych 16 europejskich finałów znajdziecie tutaj.
Program Polskiego Finału Innovation Prizes 2020
- Otwarcie wydarzenia 16:00
- Startup pitch 1- Magnetica
- Startup pitch 2 – MICROBE +
- Startup pitch 3 – Bio2materials
- Startup pitch 4 – BIO-FILMS
- Startup pitch 5 – Terrabio
- Startup pitch 6 – Hugo – Autonomus Farm Rover
- Startup pitch 7 – Hauora
- Startup pitch 8 – MakeGrowLab sp.z o. o.
- Prezentacja gościa wydarzenia – Małgorzata Then, CEO of BIOTREM
- Głosowanie publiczności i rozdanie nagród – 18:00