8 listopada 2023 r., w Kampusie Innowacji CIC w Warszawie, odbędzie się #10 „Przegląd Technologiczny” Smart Food City – technologie dla żywności. Wydarzenie, organizowane przez m.st. Warszawa, stanowi platformę dla ekspertów, innowatorów oraz wszystkich zainteresowanych przyszłością systemów żywnościowych. Spotkanie rozpocznie się oficjalnym otwarciem oraz wprowadzeniem do tematu w postaci panelu dyskusyjnego z udziałem liderów branży Food Tech.
Rekrutacja firm do #10 “Przeglądu Technologicznego
Wszystkie zainteresowane firmy mogą zgłaszać swoje rozwiązania do 19 października 2023 r. Aby to zrobić należy wypełnić formularz na stronie internetowej. Zachęcamy do dołączenia do nas i bycia częścią tej innowacyjnej przestrzeni, gdzie technologia łączy się z żywnością, kreując lepszą przyszłość!
Ogłoszenie wyników #10 „Przeglądu Technologicznego” Smart Food City
Spośród wszystkich zgłoszeń, rada ekspertów wybierze 6 firm, które będą mogły zaprezentować swoje rozwiązania podczas listopadowego wydarzenia w Kampusie Innowacji CIC w Warszawie.
Wybrane przez Radę Ekspertów firmy zaprezentują innowacyjne rozwiązania w obszarach takich jak:
- Produkcja żywności: nowatorskie podejścia do rolnictwa miejskiego
- Dystrybucja: jak technologia wspiera budowę lokalnych sieci żywnościowych
- Magazynowanie: rewolucyjne metody magazynowania z wykorzystaniem AI
- Konsumpcja: technologie minimalizujące marnotrawstwo
- Zagospodarowanie odpadów: skuteczne strategie zarządzania odpadami żywnościowymi
#10 „Przegląd Technologiczny” Smart Food City – technologie dla żywności będzie także doskonałą okazją do nawiązania nowych kontaktów oraz interesujących rozmów podczas planowanej sesji networkingowej.
Program spotkania:
09:15 – 10:00 Rejestracja uczestników, poranna kawa
10:00 – 10:10 Otwarcie spotkania
10:10 – 11:00 Panel – wyzwania żywnościowe dla miast
- Paulina Grabowska, NAS-DRA Conscious Design, School of Form
- Jakub Emanuel Malec, Food Waste Manager Żabka Future
- Michał Piosik, FoodTech.ac
- Aneta Janikowska-Kisluk, Bank Żywności
- Moderacja: Paulina Górska, Eko-edukatorka, „Lepszy Klimat”
11:00 – 11:15 Przerwa
11:15 – 12:45 Prezentacje 6 rozwiązań, sesja Q&A (10 min. per firma + 5 min Q&A)
12:45 – 13:30 Networking
Po „Przeglądzie Technologicznym” zapraszamy na finał programu EIT Food Empowering Women in Agrifood (EWA), czyli inicjatywy wspierającej przedsiębiorczość kobiet w branży rolno-spożywczej. Swoje pomysły biznesowe zaprezentuje 10 uczestniczek.
Wydarzenie wspierają partnerzy: EIT Food, FoodTech.ac oraz Warszawski Food Lab.
Fresh Inset pozyskał 12 mln zł od aniołów biznesu
Jako CEO startupu foundrasing prowadzisz cały czas – Piotr Grabowski, AC/VC Foodtech Impact Fund