Antygrupa
– Zarządzanie finansami w startupie powinno oznaczać wprowadzenie prostych reguł postępowania i podstawowej dyscypliny operacyjnej. Jeśli ktoś uważa, że zarządzanie startupem to brak zasad i dbałości o finanse, to raczej taka postawa nie zbuduje spół...
Selmo.io to platforma, która ułatwia sprzedaż za pośrednictwem fanpage’y i transmisji live na Facebooku i Instagramie. O samym rozwiązaniu i planach na przyszłość Selmo.io rozmawiamy z twórcami startupu – Filipem Szczepanikiem i Kubą Karyśem.
ORLEN już po raz ósmy prowadzi nabór do programu ORLEN Skylight accelerator. Przy tej okazji przyglądamy się trzem projektom, z którymi koncern nawiązał współpracę.
Podczas tegorocznej edycji Infoshare wspólnie z PKO Bankiem Polskim rozmawialiśmy z Sarah Drinkwater, aniołem biznesu i partnerką w funduszu Common Magic.
Dynamiczne zmiany w światowej gospodarce wzmacniają w biznesie pozycję liderów ds. strategii. Na znaczeniu zyskują nie tylko ich kompetencje, ale również umiejętność dostosowania kierunków rozwoju przedsiębiorstwa do zmieniającego się otoczenia, wyni...
– Ruch B Corp to idealne środowisko dla firm, aby wyjść poza konwencje korporacji, dołączyć do innych, którzy chcą czynić dobro i czerpać korzyści jako część społeczności, która rozwija świat dla dobra wszystkich. Nie traktujemy certyfikatu B Corp ja...
Zarezerwuj z Google integruje opracowany przez polski startup system zarządzania rezerwacjami online. Bookero już wkrótce będzie dostępne w ramach usługi Google, która umożliwia milionom internautów dokonywanie rezerwacji bez opuszczania wyszukiwarki...
Polskie studio kreatywne Platige Image i IDEAS NCBR – ośrodek badawczo-rozwojowy powołany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju – rozpoczynają współpracę. Strony podpisały list intencyjny, w którym zobowiązały się m.in. do identyfikacji wyzwań w obs...
Wraz z rosnącym zainteresowaniem cyfrowymi walutami, rozwija się również rynek portfeli, które umożliwiają przechowywanie i dokonywanie transakcji z wykorzystaniem różnych rodzajów kryptowalut. W odpowiedzi na te trendy i w celu lepszego zrozumienia...
W czasie pandemii postanowili wykonać piwot – przewidzieli kryzys w branży gastronomicznej i zwrócili w kierunku e-commerce. O marce Ed Red, która przeszła drogę od restauracji z rekomendacją Michelin do dań w puszkach, opowiadają Grzegorz Kłos (prez...